Около България

Здравейте!


 Ние сме Ани и Емо и от есента на 2018-та год. сме семейство. Вярваме, че най-големите пътешествия в живота ни тепърва предстоят! Мечтаем смело и безгранично да видим красивите места на нашата планета, но за нас всичко започва от родното. И от една мечта да преминем с кола покрай 4-те граници на родината ни от българска страна. Мечта, която не осъществихме за планираното време от няколко седмици, както смятахме да направим в началото, а реализираме бавно и поетапно. С течение на времето тя се видеоизмени и се радваме, че стана така, за да имаме по-голяма свобода при обикалянето на България. Сега се движим близо или по-далеч от пограничната линия спрямо времето, с което разполагаме, и спрямо набелязаните за посещение обекти или природни забележителности, привлекли вниманието ни. С две думи - премахнахме границите пред пътешествието, които сами бяхме си поставили в началото, и по този начин разширихме границите на мечтите ни.


 Вярваме, че спонтанните пътувания - без очаквания и сложни планове, са най-прекрасни и оставят незабравими спомени.


 Нашата мисия е да бъдем разпространители на обичта към родината и вдъхновители към повече пътешествия из красотите на България!


 Водени сме от Любов към родината, към природата, към пътуването и опознаването.
Бихме искали да се докосваме до чудесата на България по-често и да ви разказваме и показваме за нея. 


 Движещите сили са опознаването, разпространяването, зареждането, обръщането на погледа към интересното и вълнуващото, към непознатото и забравеното. Водени сме от страстта си към пътуването в посока към неподправеното, автентичното, истинското.


 Уважаваме и високо ценим всички форми на пътуване: пеша или с превозно средсто, самостоятелно, в група или по двама, организирано от друг или реализирано спрямо собствен маршрут и по самостоятелен план, с лични средства или благодарение на спонсори. Знаем, че всеки любител на пътешествията влага частица от душата си в местата, които посещава, и на път променя себе си, а често променя и хората, които четат и слушат за него и преживелиците му. Същественото за нас е насладата от това да пътуваме, а пътувайки и да се забавляваме. Чрез нашите текстове и снимки искаме да разкажем нашата лична история за видяното и преживяното, а дали ви харесва - вие ще кажете. Благодарим ви, че ни четете и ни следвате по пътя...


 Пожелаваме на всички пътешественици да се променят по пътя, а променяйки себе си да променят и света към по-добро. Дерзайте и се усмихвайте!XXX