България на север, ден 211.04.2019 г. и моят рожден ден-Ани! По нашия предварителен план трябваше да посетим на 2-рия ден Свищов, а след това Никопол и Оряхово и да завършим в Лом.В днешния ден обаче посетихме 2 музея в Русе и потеглихме .

Ще разкажем за още няколко забележителности в града, които сме посещавали в предходни години - картата на града е изпъстрена с важни и интересни места, които заслужават вниманието ни. Още от сутринта започна да вали и решихме да подминем Свищов и да го разгледаме на връщане.Причудливи села със странни имена се редуваха едно след друго, а изненадите по пътя не свършваха.Най-големите от тях в пряк и преносен смисъл бяха дупките . Искрено се натъжихме от факта, че пътищата в този край са обречени на изчезване и се изискват търпение и много умения, за да шофираш, особено когато вали. Истината обаче е, че това нито за миг не помрачи приключенския ни дух и оптимизма и вярата ни, че Северозападът ще възкръсне като феникс из пепелта. Като потвърждение на тези думи край нас се редуваха прекрасни люлякови храсти, които ни радваха, защото вече знаехме, че пролетта е победила зимата. През целия път приемах поздравления по телефона за рождения си ден и пренебрегвахме с усмивки дъжда и дупките.

В Никопол се озоваваме гладни и жадни, твърдо убедени,че ще има къде да похапнем сладко-сладко. За малко да не ни се получи-оказва се, че Никопол е съвсем малко градче и по изключителен късмет единственото заведение там работеше. Усмихнатите му собственици ни нагостиха с кебапчета и домашна торта, а ние, вече заредили батериите, се опитахме безуспешно да намерим останките от Никополската крепост.Да,не успяхме, но ще има и следващ път. Дъждът стана наистина силен и не намирахме смисъл да се лутаме още из градчето. Продължихме напред към Лом. Стана ни ясно, че е по-добре да видим Оряхово и Козлодуй на връщане, за да им се насладим в по-хубаво време. Вечерта бяхме при приятели в Лом и заедно поляхме моя празник като се шегувахме, че тортата е от Козлодуй и свети в тъмното.

Общо изминати километри в този ден: 347 !

Забележителности и интересни места

Екомузей в Русе -Около България

Екомузей в Русе

Екомузеят в Русе отваря врати на 28.09.2014 г. и е разположен в красива сграда на 4 етажа,...

Национален музей на транспорта  и съобщенията в Русе -Около България

Национален музей на транспорта и съобщенията в Русе

 Вторият ден от пътуването ни, започнало от Сребърна и приключило в Свищов, стартира...


Назад